Vsakodnevna meditacija

14. maj: Izpuščanje/prepuščanje

 “Pri okrevanju ne gre za popolnost. Obete okrevanja izkusimo, ko se spreminjamo.” VRK str. xxiv

Nekateri smo mislili, da moramo ugotoviti, kako popolno izvajati program ACA. Odraščali smo v domovih, kjer je bilo to pravilo, in od sebe nismo pričakovali nič manj. Obiskovali smo srečanja in “vedeli “ smo, da bo nenadoma vse padlo na svoje mesto, ker smo se udeležili srečanj in naredili domačo nalogo. Kakorkoli že, v procesu poti, ki smo ji sledili, smo zamudili ključni korak odkrivanja in negovanja našega notranjega otroka.

Nismo pa naredili prostora za svoja čustva in za proces, ki nam pomaga razkriti, kdo naj bi v resnici postali. Ko smo končno, kot rezultat tega, doživeli drugačno dno, takšnega, kakršnega nismo pričakovali, smo ugotovili, da nas je naša Višja sila čakala, da bi se povezali z Njo.

Sedaj sprejmemo, da smo delo v nastajanju, prepuščamo se, da smo tam, kjer smo. Ne poznamo vseh odgovorov in odkrivamo, da jih morda ne bomo kmalu našli. Učimo se izpustiti popolnost in to je trd oreh. Živimo z nerešenimi težavami, ker je to del človeškosti. To je tisti del svobode, ki jo odkrivamo. Obljube o okrevanju se zdaj izpolnjujejo.

Na ta dan sem opustil svoje lastne ideje, kako naj bi izgledalo moje okrevanje, in odprl svoje srce za to, kar je – vrsta razvijajočih se izkušenj, ki jih pozdravljam s hvaležnostjo.

Prevedeno iz knjige Daily Affirmations Strengthening My Recovery Meditations for Adult Children of Alcoholics / Dysfunctional Families