Dnevne meditacije…

Molim zate

13. junij 2021,

Koristna misel:

“We keep what we have by giving it away.”

To kar imamo, obdržimo tako, da to podarimo naprej.

1. junij 2021, meditacija dneva

*Strah pred intimnostjo,

pred spoznavanjem sebe v zavzeti zvezi je marsikoga med nami pustil osamljenega.

Če se osredotočimo na potrebo po spolnem odnosu, se izognemo intimnosti, ki se je bojimo. Ne glede na to, ali smo v dolgotrajni zvezi ali ne, razmišljanje, da je spolni odnos ljubezen, omejuje naše možnosti za udobno intimnost. Spolni odnos je izraz intime, ki že obstaja, in ne način, kako postati intimen. Mnogi se bojimo bližine zunaj romantične faze. Drugi smo si prizadevali za bližino, a ko smo spoznali lastno praznino, smo rekli, da to ni prava oseba za nas, in stekli v iskanju novega navdušenja. Težava pri nas ni izbira med samskostjo in poroko, temveč med tem, da nas nekdo zares pozna ali ne.

Odstranil bom svoje strahove in se naučil užitka intimnosti.

***

*Molitev odstranjevanja:

Bog, prosim, pomagaj mi, da dam na stran vse, kar mislim, da vem o sebi, o drugih ljudeh, svoji bolezni, svoji zlomljenosti, duhovni poti, o prijateljstvu, ljubezni, alergiji in o Tebi Bog, da bom lahko dovzeten-a in imel-a novo izkušnjo z vsem naštetim, še posebej pa novo izkušnjo Tebe. Prosim, pomagaj mi, da vidim resnico.

***

*Set aside prayer:

God, please, help me set side everything I think I know about myself, other people, my illness, my brokenness, my spiritual path, and about You; that I may have open mind and a new experience with all of the above, and especially a new experience of You. Please help me see the truth.